dilluns, 10 de febrer del 2014

KANDINSKY - Plàstica

Hola a tots!

A l'assignatura de plàstica estem treballant un autor d'estil abstracte que es diu Wassily KANDINSKY.

Sobre la seua tècnica hem de dir que quan Kandinsky mirava el quadre no eren per a ell el més important els objectes que apareixien en el mateix sinó els colors que formaven part del mateix i la força que aquests adquirien en l'obra.
 Així en la seua obra es va produint una evolució des de de el realisme objectual,  l'ús del color i  l'abstracció, sent una aquarel·la de l'artista pintada l'any 1912 la primera obra abstracta de la història de l'art (es tracta de l'obra que podem veure sota aquest text). 

Gràcies a l'art abstracte es produeix, segons el pintor, una nova època d'esplendor per a la pintura.
 L'art d'aquest nou llenguatge ha de basar-se en el color però no aplicat de forma aleatòria sinó amb unes regles que han de seguir-se perquè la gradació del mateix siga correcta i agradable als ulls, per exemple el groc és un color d'interior, mentre que el negre és un color de tancament, per posar un exemple.

Les seues obres a poc a poc es van acostant a l'abstracció geomètrica, perquè seran aquest tipus de formes les que predominen en els seus quadres, combinant amb línies, punts i l'ús del color com si fóra una composició musical, afició que tenia des de jove ja que escoltava música mentre pintava, tractant de representar la seua experiència interior, combinada de manera màgica, càlida i agradable, adquirint aquest tipus de formes un protagonisme tan gran i tan important com el qual té el color en el quadre. Així el groc és un color més càlid enfront del blau que tendeix més a la fredor, encara que també representa la calma. La claredat és el blanc i per contra el negre representa la foscor, el blanc permet i el negre nega, representa el silenci etern. El roig és càlid, alegre i esgotat, barrejat amb el negre ens produeix marró que *preludia certa tensió, mentre que si ho barregem amb groc ens produeix un color càlid i agradable com és el taronja. Blau i groc ens produeixen verd, un color que al·ludeix a la calma.

Aci teniu una mostra d'un quadre que hem volgut representar lliurement. Aquesta tècnica consisteix en realitzar reproduccions quotidianes amb objectes i figures geomètriques. 
Esperem que us agrade!!! :)



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada