divendres, 31 d’octubre del 2014

ARRIBA LA TARDOR I ENS VISITA LA CASTANYERA!

Hola a tots!

Amb l'arribada de la tardor (encara que el temps no ho indique massa...) arriben molts fruits d'aquesta temporada, un d'ells és la castanya

Al cole, hem gaudit de la visita de la castanyera. 
Es sol representar amb la figura d'una castanyera: una dona vella, vestida amb roba pobra d'abrigar i amb mocador al cap, davant d'un torrador de castanyes per a la venda al carrer. Les castanyeres d'abans eren molt diferents de les d'avui. per a celebrar la CASTANYADA.





La Castanyada és una festa popular de Catalunya que se celebra el dia de Tots Sants, tot i que darrerament se n'ha desplaçat la celebració a la vigília d'aquesta diada (entre el 31 d'octubre i l'1 de novembre).





PER A SABER MÉS!!

Altres versions, més antigues, esmenten que la castanyada consta des del final del segle XVIII i deriva dels antics menjars funeraris, en què no se servien altres menges que llegums i fruita seca i els pans votius de l'oferta als difunts en els funerals, més popularment, panets, panellets o panellons. Aquest menjar tenia un sentit simbòlic de comunió amb les ànimes dels difunts: tots torrant les castanyes, es resaven les tres parts del rosari pels difunts de la família.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada