divendres, 16 de gener del 2015

La lluna de dia!




Joel ens ha portat el telescopi que li han regalat aquests nadals.

Dins del projecte de l'espai, hem treballat els diferents astres que el componen, però encara no teniem l'oportunitat de veure'ls en la realitat, fins aquesta setmana!

A la primera hora del matí, també es poden veure astres com la lluna, el satèl·lit del nostre planeta Terra. Sabeu per què?
La Lluna òrbita entorn de la Terra i d'acord a açò, el seu angle de posició pel que fa al Sol canvia constantment. De fet, hi ha un només dia en què la Lluna aproximadament és visible només durant la nit i és durant la lluna plena.
 La resta de fases lunars són visibles  durant el dia i part durant la nit.

A part del Sol, solament la Lluna i el planeta Venus poden ser observats en ple dia. Venus és perfectament visible quan es troba en l'època de màxima lluentor i només es requereix conèixer aproximadament la seua posició en el cel. Els únics altres cossos que poden arribar a ser visibles a plena llum del Sol són estels molt brillants, meteorits grans o una supernova. Aquests últims fenòmens són molt poc comuns.

Nosaltres, de moment, sols hem pogut veure avions i la Lluna i ens hem quedat totalment fascinats al veure els seus cràters tan a prop!!!! 

A més a més, si agafeu un telèfon mòbil i l'aproximeu al visor del telescopi, podreu fotografiar el que es veu!!!!




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada